Marianne Gade
Foto: David Bering PF

Info:
http://www.mariannegade.dk/index.php

Pressefotos:
http://www.mariannegade.dk/presse.php


Uddrag af anmeldelser af Et sted som ingen ser

”Det er en tæt og bevægende historie.”
Steffen Larsen (fire hjerter)
Politiken

”Marianne Gades roman er en meget fin skildring af et pigeliv spændt ud mellem en næsten fjendtlig omverden og en ukuelig lyst og evne til at finde sin plads i livet.”
Henrik Tjalve (fire stjerner)
Dagbladenes Bureau

”Dæmonerne, uretfærdigheden, grusomhederne og den sødmefyldte nydelse og kildrende spænding - duftene og indtrykkene står i kø og sender læseren tilbage til egne oplevelser og erindringer.”
Peter Tougaard, (fem stjerner)
JydskeVestkysten

Romanen giver et fint indblik i borger-skabets tilværelse omkring 1960, og den er fyldt med tidsbestemte islæt som schlagere, revyviser og nymodens teknik samt indblik i selskabslivet og de store middage med de tidsbestemte menuer, som kun kunne fremtrylles, fordi der var så rigelig med hushjælp. Hertil kommer et solidt indblik i tidens moral og dannelses-metoder i det lukkede borgerskabs omgangskreds.
Jens Henneberg
(fire stjerner)
Nordjyske

Uddrag af anmeldelser af Den tomme stol af Marianne Gade

 

"Marianne Gade har med Den tomme stol begået en lille perle af en kærlighedsroman, der med sine bare 200 sider er lille af omfang, men rummer en stor fortælling om den betingelsesløse kærlighed."

"Først og fremmest er Marianne Gade en mester i at dosere sine og sprogets virkemidler. Hun kan med få sætninger skabe en stemning, sætte en ramme. Og i "Den tomme stol" når hun på et par hundrede sider, hvad mange forfattere skal bruge mere end det dobbelte antal sider til. Med respekt for sine karakterer og den virkelighed, de lever i, fortæller Marianne Gade en både medrivende og gribende historie, der på en triviel baggrund som utroskab, jalousi og afsavn favner de store følelser og forvandler familie- og hverdagslivet til skæbner."

 

"...en hyldest til kærligheden og det menneske, der evner - ikke at overleve den - men leve med den og dens langt fra perfekte konditioner."
Peter Tougaard, JydskeVestkysten

 

 

 

Uddrag af anmeldelser af Skuddet af Marianne Gade

"Spændende og handlingsmættet lille ungdomsroman med et stænk af krimi. Den langsomme faretruende spændingskurve kan minde lidt om fx Klaus Rifbjergs Den kroniske uskyld."
Lektørudtalelse af Pia Boisen Michelsen

”Skuddet er en spændende bog, der hiver læseren med helt ind i dramaet.”
Rikke Dyrhave Nissen, Fortællingen.dk

"Marianne Gade er god til at gå ind i de to yderst forskellige pigesind. I virkeligheden er begge unge piger tvivlende og usikre, men det udtrykkes unægtelig forskelligt. ”Skuddet” fremstår som en god, lille tæt og vedkommende roman, som det vil være indlysende at bruge i undervisningen i 9.-10. klasserne."
Bent Rasmussen, redaktør af SKOLEBIBLIOTEKET

”Kolding-forfatter åbner døren til et lukket ungdomsunivers.”
Lisa Kuang, JydskeVestkysten

”Faste Gade-læsere vil genkende elementer fra den første voksenroman, »Frost på udsatte steder«.”
Helle Juhl, JydskeVestkysten.

”Der er stor genkendelighed i miljøskildringerne både omkring gymnasiekliker og lokalmiljøet derude, hvor husene er billige, og hvor tilflytter er noget, man er i tre generationer. Letflydende sprog, der undgår tidsbunden ungdomsjargon, og et stilfærdigt opbygget plot, der nok indebærer store følelser og dramatiske begivenheder, men som virker troværdigt fortalt af en ung kvindelig protagonist.”
Tonny Hansen, Folkeskolen.dk

Anmelderne i Politiken og JydskeVestkysten gav henholdsvis fire hjerter og fire stjerner.Om Marianne Gades ungdomsroman Skuddet

Skuddet er en roman for unge og unge voksne. Romanen udspilles i løbet af et år i 1.G, hvor hovedpersonen Ditte bliver veninde med Regitze og kæreste med Kristian.

Regitze er den strålende, dominerende, der hele tiden må søge sit værd bekræftet i andres beundring.

Ditte er enspænderen, der nok gennemskuer veninden, men også prøver at overbevise sig selv om, at alt er ok, fordi hun gerne vil være socialt vellykket, både i forhold til veninden og i forhold til kæresten.

 

Skuddet er en spændende roman med drab, skyld og skeletter i skabene. Stærkt står skildringen af venindeforholdet mellem den ensomme, eftertænksomme Ditte og den karismatiske Regitze. For har Regitze så godt styr på sig selv og sit liv, som hun giver udtryk for? Og hvor langt vil den kloge Ditte gå i sit selvbedrag for at være en del af venindens strålende verden?

 

Skuddet er en bog for teenagere og unge voksne kvinder, men alle, der husker teenageårene, eller har døtre i den alder, kan nikke genkendende til følelser som ensomhed og usikkerhed, spillet med veninder og kærester og ikke mindst behovet for integritet og for at finde sin egen sandhed i tilværelsen. 

Marianne Gade har udgivet en række børne-, ungdoms- og voksenbøger. Hun modtog i 2006 Aschehougs Børnebogspris og har desuden modtaget flere arbejdslegater fra Statens Kunstråd, herunder et legat i forbindelse med tilblivelsen af denne roman.

 

Forlaget Autor l Rædersvej 12 l 6000 Kolding l E forlaget@autor.dk l T 2346 1828 l CVR nr. 32609392

www.autor.dk